Tinerii nu vor să mai devină oameni ai legii! Sindicatul Național al Polițiștilor: „Profesia de polițist nu mai este atractivă pentru ei”

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Luni, 28 Noiembrie 2022 202
Concursul pentru admiterea în școlile de agenți de poliție, sesiunea octombrie-decembrie 2022, aflat încă în desfășurare, scoate în evidență tristul adevăr, susțin sindicaliștii de la SNPPC. Mai exact, profesia de polițist nu mai reprezintă un țel pentru tinerii de astăzi, potrivit Gândul
Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) susține, într-un comunicat, că profesia de polițist nu mai este atractivă din cauza lipsei de predictibilitate în salarizare, în carieră și pensionare.
Potrivit sindicatului polițiștilor, numărul candidaților la școlile de poliție a fost în acest an puțin peste numărul de locuri, concurența fiind puțin mai mare de un candidat pe loc.

Tinerii prea mai vor să devină polițiști, este tristul adevăr din România.
La școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina, pe 1340 de locuri au rămas 1832 de candidați, adică, 1.36 de candidați pe loc, iar la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșean” din Cluj Napoca, pe 300 de locuri au rămas 426 de candidați, mai exact, 1.42 de candidați pe loc.
Aceeași situație este și la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea, unde pe 240 de locuri au rămas 275 de candidați, respectiv 1.14 candidați pe loc.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei