Trei țări din spațiul Schengen discută despre reintroducerea controalelor la frontieră

de Madalina PETRESCU Luni, 25 Septembrie 2023 317
Germania discută cu Polonia şi Republica Cehă despre posibile "măsuri suplimentare ale poliţiei de frontieră", a declarat luni purtătorul de cuvânt al ministrului german de interne Nancy Faeser, potrivit dpa.

La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul german de interne a discutat cu privire la acest subiect cu ministrul ceh de interne şi, de asemenea, cu partea poloneză la nivel de înalt funcţionar public.

Nancy Faeser va discuta această chestiune cu omologul ei polonez "în scurt timp", chiar înainte de reuniunea de joi a miniştrilor de interne din UE, astfel încât să se poată lua măsuri suplimentare foarte rapid.

Purtătorul de cuvânt a declarat că este vorba de o prezenţă a poliţiei germane în întreaga zonă de frontieră, pentru a putea efectua controale, “dacă este necesar, de cealaltă parte a graniţei, aşa cum face Germania, de exemplu, cu Elveţia cu măsuri comune ale poliţiei de frontieră".

Un acord similar se află în prezent în discuţie cu Cehia şi Polonia, cu scopul de a reţine mai mulţi traficanţi de persoane.
Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al ministrului german de interne a subliniat că persoanele nu pot fi pur şi simplu întoarse înapoi de la frontieră şi că, dacă acestea solicită azil, cererile lor vor fi examinate.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei