Trump și Abe au convenit să mențină presiunea asupra Coreei de Nord

de Cuget Liber Vineri, 16 Februarie 2018 108
Președintele american Donald Trump și premierul japonez Shinzo Abe au convenit să mențină presiunea asupra Coreei de Nord, în pofida semnalelor de detensionare a relațiilor în Peninsula Coreeană, transmite DPA, citând o declarație a șefului guvernului de la Tokyo.
Potrivit acestuia, în cursul discuției, care a durat mai mult de o oră, s-a reafirmat că SUA și Japonia vor menține presiunea pentru a obliga Phenianul să renunțe la programele nuclear și balistic.
"Dialogul doar de dragul dialogului ar fi lipsit de sens", le-a declarat Abe jurnaliștilor, precizând că s-a discutat "îndelung despre ceea ce ar trebui să facem de acum încolo pentru a face din denuclearizarea Coreei de Nord o realitate".
Declarația premierului japonez survine după ce, într-un interviu publicat, luni, de cotidianul Washington Post, vicepreședintele american Mike Pence a exprimat disponibilitate față de purtarea unor discuții cu Coreea de Nord.
"Campania de presiune maximă va continua și se va intensifica. Dar, dacă vreți să discutăm, vom discuta", a declarat vicepreședintele american. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei