Twitter a debutat pe bursa de la New York

de Cuget Liber Joi, 07 Noiembrie 2013 47
Acțiunile Twitter au debutat astăzi la bursa de la New York în urcare accelerată și la scurt timp au ajuns la 73% peste cotația din oferta publică inițială. Compania a atras 1,82 miliarde de dolari în cadrul ofertei publice inițiale, capitalizarea de piață a rețelei de microblogging fiind astfel de 14,2 miliarde de dolari, transmite Mediafax.ro.
Acțiunile Twitter au debutat joi la bursa de la New York în urcare accelerată și la scurt timp au ajuns la 73% peste cotația din oferta publică inițială, potrivit Wall Street Journal.
Tranzacțiile cu acțiuni Twitter au început cu întârziere față de deschiderea ședinței bursiere, din cauza numărului foarte mare de ordine de cumpărare și vânzare, situație anticipată de operatorul NYSE.
La momentul transmiterii știrii, acțiunile se află în urcare cu 88%, la 48,8 dolari.
Compania a plasat miercuri 70 milioane de acțiuni la 26 de dolari pe unitate, după ce a majorat în două rânduri prețul țintă pe fondul cererii solide din partea investitorilor, transmite Bloomberg.
Capitalizarea de piață a companiei este echivalentă cu de 12,4 ori vânzările estimate pentru anul viitor, de 1,14 miliarde de dolari, potrivit estimărilor analiștilor.
Acțiunile Twitter sunt astfel mai scumpe decât cele ale Facebook, având în vedere că valoarea de piață a celei mai mari rețele de socializare depășește de 11,6 ori vânzările estimate pentru 2014.
Fondurile obținute prin listarea la bursă vor fi utilizate pentru consolidarea afacerilor Twitter în afara Statelor Unite. Deși 77% dintre utilizatorii rețelei nu sunt americani, veniturile din afara SUA reprezintă doar 26% din afacerile companiei.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei