UE își întărește prezența diplomatică în Golf printr-o reprezentanță în Kuweit

de Cuget Liber Marţi, 16 Iulie 2019 119
Uniunea Europeană a deschis, duminică, o reprezentanță diplomatică în Kuweit, a treia sa reprezentanță în regiunea Golfului, întărindu-și astfel prezența într-un moment de puternice tensiuni în Orientul Mijlociu, informează AFP.
"În aceste vremuri de tensiuni internaționale și regionale, Kuweitul este o voce înțeleaptă și o forță de pace, ceea ce face din el partenerul nostru natural", a subliniat șefa diplomației europene Federica Mogherini, la învestirea noii delegații a UE în Kuweit.
Aceasta este a treia delegație a UE într-o țară din Golf, după cele din Riad, în 2004, și Abou Dhabi, în 2013.
"Acesta este un mesaj pentru toată regiunea: UE își sporește prezența și angajamentul în Orientul Mijlociu", a subliniat Mogherini în timpul ceremoniei, în prezența omologului său kuweitian, șeicul Sabah al-Khaled Al-Sabah. "Ceea ce se întâmplă în Golf este important pentru Europa și ceea ce se întâmplă în Europa este important pentru Golf", a pledat ea.
Regiunea Golfului este scena mai multor crize care amenințe să derapeze din cauza riscului de escaladare între Iran, pe de o parte, și SUA și aliații lor regionali, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, pe de altă parte.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei