UE speră să semneze acordul de liber schimb cu Mercosur până în iulie

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 31 Ianuarie 2023 102
Uniunea Europeană speră să semneze un acord de liber schimb cu ţările din Mercosur (Brazilia, Argentina, Uruguay, Paraguay) până în iulie, a declarat, marţi, în Mexic, vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, informează marţi AFP.
„Sper să o putem face înainte de următorul summit cu America Latină care va avea loc pe 17 şi 18 iulie la Bruxelles”, a declarat Timmermans în ultima zi a unui turneu în Brazilia, Columbia şi Mexic.
„Mi-aş dori să putem face acest lucru înainte de încheierea preşedinţiei suedeze (30 iunie)”, a insistat vicepreşedintele Comisiei responsabil cu negocierile internaţionale privind clima.
Liderii UE au datoria urgentă să treacă linia de sosire a acordului UE/Mercosur, a adăugat el, menţionându-l pe cancelarul Olaf Scholz, aflat în prezent în Brazilia, dar şi pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel şi pe preşedintele francez Emmanuel Macron, despre care a spus că ar putea vizita America Latină.
„Obiectivul nostru este să ajungem în sfârşit la o încheiere rapidă”, a declarat, la rândul său, cancelarul Scholz în timpul vizitei la Buenos Aires.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei