Un algerian, suspectat că ar fi furnizat acte de identitate false teroriștilor, arestat în Italia

de Cuget Liber Duminică, 27 Martie 2016 72
Poliția italiană a arestat un algerian căutat în Belgia pentru că ar fi furnizat acte de identitate false pentru trei teroriști implicați în atentatele din Bruxelles și din Paris, printre care Salah Abdeslam și Najim Laachroui, relatează Realitatea.net.

Bărbatul, identificat drept Djamal Eddine Ouali, în vârstă de 40 de ani, a fost reținut, sâmbătă, în timpul unui raid al forțelor antiteroriste în Bellizzi, o comună din provincia Salerno, din sudul Italiei, potrivit agenției de presă italiană ANSA. 
Acesta ar fi furnizat documente de identificare false lui Najim Laachroui, unul dintre atacatorii kamikaze care s-a detonat pe aeroportul Zaventeem din Bruxelles marți dimineață, dar și lui Salah Abdeslam, membru al comandoului care a comis atentatele teroriste din Paris din noiembrie anul trecut.
Bărbatul i-ar fi făcut rost de astfel de documente și lui Mohamed Belkaid, un algerian suspectat de implicare în atentatele din Paris, care a murit într-un raid al poliției săptămâna trecută în cartierul Forest de la periferia Bruxellesului, în cadrul operațiunii în care a fost arestat Abdeslam. Aceste documente false au permis revenirea ilegală în Belgia a doi bărbați în septembrie 2015.
Pe numele lui Djamal Eddine Ouali autoritățile belgiene au emis un mandat european de arestare în octombrie 2015. În acea perioadă, au avut loc percheziții în comuna Saint Gilles din Bruxelles, unde au descoperit o mulțime de documente false. Mii de fotografii au fost descoperite în acele raiduri și unele dintre ele vor fi înțelese mai târziu, pentru că sunt fotografii ale unora dintre teroriștii implicați în atentatele din Paris și Bruxelles.
Bărbatul a fost suspectat de implicare într-o rețea de crimă organizată care se ocupa cu imigrația ilegală și cu furnizarea de documente de identificare false.
Poliția italiană a confirmat pe contul de Twitter că a arestat un algerian "care face parte dintr-o rețea ce furnizează permise false de rezidență, având legături cu atentatele din Bruxelles" și care este suspectat de complicitate la susținerea imigrației ilegale, în conexiune cu atentatele din Paris".

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei