Un cal sălbatic din Delta Dunării a fost chinuit îngrozitor de un localnic

de Florentina BOZÎNTAN Miercuri, 24 Mai 2023 26868
În Delta Dunării mai trăiesc în libertate aproximativ 2.000 de exemplare, cei mai mulți dintre ei fiind în zona grindului Letea, potrivit Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), care în luna februarie 2023 a numărat caii sălbatici din rezervație.

ARCA – Animal Rescue & Care, una dintre asociațiile cele mai implicate în salvarea și protejarea cailor care trăiesc în libertate în Delta Dunării, a postat pe pagina oficială de Facebook imagini cu un armăsar din zona Letea care trecea prin suferințe greu de imaginat.
 
“În timpul unei acțiuni de monitorizare a cailor sălbatici, am întâlnit un armăsar, cel mai probabil capturat de către un localnic, care a reușit să evadeze și căruia îi rămăsese blocat în jurul capului un lanț gros, ce în timp a ajuns să se încarneze”, au scris reprezentanții ARCA.

Salvatorii arată că animalul era în mod evident în stare de suferință, motiv pentru care au decis să îl tranchilizeze pentru a-l salva.

“Odată anesteziat, am constatat ca lanțul perforase regiunea supraorbitală, provocând infecție și infestație cu viermi. După înlăturarea lanțului și tratarea rănii, calul s-a trezit și s-a alăturat imediat grupului din care făcea parte și care îl aștepta la distanță”, mai spun cei din ARCA.

Ei trag un semnal de alarmă asupra metodelor de contenție a animalelor, întrucât genul acesta de practici nu pot decât sa le dăuneze, chinuindu-le și punându-le viața în pericol.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei