Un tribunal din Bangladesh interzice capturarea elefanţilor sălbatici

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 27 Februarie 2024 102
Un tribunal din Bangladesh a interzis capturarea elefanţilor sălbatici într-o încercare de a pune capăt cruzimii la care sunt supuse uriaşele mamifere în captivitate, informează DPA.
Activiştii pentru drepturile animalelor au salutat interdicţia emisă.
„Va contribui cu siguranţă la stoparea cruzimii faţă de elefanţii tineri în timpul antrenamentelor. Salutăm această măsură”, a declarat Rubaiya Ahmed, directoarea ONG-ului pentru protecţia animalelor Obhoyaronno.
Potrivit avocatului Shakib Mambub, un judecător al Înaltei Curţi a solicitat autorităţilor să oprească emiterea şi reînnoirea licenţelor pentru creşterea în captivitate a elefanţilor în Bangladesh, cândva un habitat major pentru elefanţii asiatici.
Rakibul Haq Emil, şeful fundaţiei pentru drepturile animalelor People for Animal Welfare (PAW), şi actriţa Joya Ahsan depuseseră împreună o petiţie în care se caută soluţii împotriva maltratării elefanţilor captivi şi utilizării lor în scopuri de divertisment sau în alte scopuri comerciale.
Departamentul pentru silvicultură din Bangladesh era autorizat să elibereze licenţe pentru persoanele fizice în vederea creşterii elefanţilor în captivitate în scopul transportării buştenilor şi ca animale de circ.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei