Un turist deghizat în Dracula, încălzit cu pălincă, a fost oprit de salvamontiştii din Buşteni: "Intenţiona să ajungă la Vârful Omu"

de Ion TIȚA-CĂLIN Luni, 28 Noiembrie 2022 326
Un turist deghizat în Dracula, cu pelerină şi umbrelă, şi încălzit cu pălincă, a fost oprit de salvamontişii din Buşteni din drumul către Vârful Omu, potrivit Antena3

Turistul străin, care s-a deghizat în Dracula, cu pelerină roşie, umbrelă şi un mic troler în care, cel mai probabil, avea alte articole de îmbrăcăminte, a ajuns cu greu la un refugiu ce aparţine Salvamont Buşteni.

Salvamontiştilor nu le-a venit să creadă când l-au văzut pe bărbatul care vorbea limba engleză şi, obosit în mod evident de drumul dificil, care i-a întrebat dacă au murit mulţi oameni în munţi.
Mai mult decât atât, turistul avea şi o sticlă de pălincă cu care s-a încălzit pe drum.

Salvamontiştii au explicat că, după o scurtă discuţie cu bărbatul, au aflat că acesta ar fi intenţionat să ajung pe Vârful Omu (2.505 metri). Drept urmare, salvamontiştii l-au oprit pe turist din drum şi l-au îndrumat către telecabină.
"Un turist echipat 'foarte bine' intentiona sa ajunga la Vf.Omu. Spre dezamagirea lui, a dat peste noi care, obligati sa-i stricam planurile, l-am oprit din elanul lui si l-am îndrumat catre telecabina.
Se pare ca Sfinx-ul de ziua lui, atrage o "paletă foarte largă" de turisti. Sa mai zica cineva ca nu avem o meserie riscantă", se arată într-o postare pe pagina de Facebook - Salvamont Busteni.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei