Uniunea Europeană se opune oricărei evoluții militare în criza din Venezuela

de Cuget Liber Joi, 14 Martie 2019 270
"Uniunea Europeană se opune oricărei evoluții militare în criza din Venezuela, venind atât din interiorul, cât și din exteriorul țării", a declarat, marți, în Consiliul de Securitate al ONU, șefa diplomației europene, Federica Mogherini, transmite AFP. 

Uniunea Europeană a făcut apel și la sfârșitul lui februarie la evitarea unei intervenții militare în Venezuela, într-o aluzie la amenințările cu recurgerea la forță lansate de SUA pentru a-l determina pe președintele Nicolas Maduro să renunțe la funcție. 
Marți, în cadrul unei reuniuni consacrate relațiilor dintre ONU și UE, Federica Mogherini a subliniat că Europa se opune și unei acțiuni militare venind din interiorul țării, într-o aparentă referire la riscul unei preluări a puterii de către armata venezueleană. 
"Nicio evoluție militară, din interiorul țării ori din exterior, nu este acceptabilă. O soluție nu poate și nu trebuie să fie impusă din exterior", a insistat șefa diplomației UE. "Criza din Venezuela are cauze politice și instituționale, nu este vorba de o catastrofă naturală, iar soluția trebuie să fie una pașnică, politică și democratică", a conchis ea. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei