Ursula von der Leyen, apărătoarea statului de drept în ochii lui Donald Tusk

de Cuget Liber Sâmbătă, 06 Iulie 2019 177
Ursula von der Leyen este dedicată susținerii regulilor UE privind independența justiției și libertatea presei, a indicat președintele Consiliului European, Donald Tusk, după o discuție avută joi cu viitoarea președintă a Comisiei Europene, dacă ea va fi validată și de Parlamentul European, informează agenția Reuters.

"Minunat să mă întâlnesc cu Von der Leyen, o candidată excelentă pentru președinția Comisiei, o prietenă a Europei centrale și de est, dedicată statului de drept și cu o viziune pentru a menține UE unită'', a scris pe Twitter polonezul Donald Tusk.
Țara acestuia din urmă, condusă de conservatorii care îi sunt adversari politici - și alte state central și est-europene au blocat candidatura olandezului Frans Timmermans pentru președinția Comisiei Europene, considerându-l prea sever în chestiunea statului de drept. Timmermans a avut un rol semnificativ în activarea articolului 7 din tratatul UE împotriva Poloniei și Ungariei.
Ursula von der Leyen a declarat, zilele trecute, că are nevoie de două săptămâni pentru a-și prezenta "viziunea" privind UE. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei