Ursula von der Leyen i-a cerut lui Boris Johnson să propună un comisar european

de Cuget Liber Vineri, 08 Noiembrie 2019 189
Președinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a trimis premierului britanic Boris Johnson o scrisoare în care îi solicită să prezinte un candidat la postul de comisar european, a anunțat, miercuri, o purtătoare de cuvânt a viitorului executiv comunitar, transmite agenția AFP, consultată de Agerpres. 

"Președinta aleasă tocmai a trimis o scrisoare prim-ministrului britanic Boris Johnson. Ea îl invită pe domnul Johnson să propună nume - unul sau mai multe - de candidat britanic și încurajează a se propune candidați femei, având în vedere obiectivul de a avea o Comisie în care să se atingă paritatea de gen", a declarat Dana Spinanț în conferința de presă cotidiană a executivului UE. 

"Ursula von der Leyen îl invită pe domnul Johnson să ofere un răspuns rapid", a adăugat purtătoarea de cuvânt citată. 
Regatul Unit urma să părăsească Uniunea Europeană la 31 octombrie, înainte de preluarea mandatului de noua Comisie Europeană, însă data Brexitului a fost amânată până la 31 ianuarie 2020. 

Această desemnare a fost una dintre condițiile cerute în ultima decizie de amânare a Brexitului luată de Cei 27. 
Intrarea în funcție a Comisiei Von der Leyen, prevăzută la 1 noiembrie 2019, a fost la rândul său amânată până la 1 decembrie 2019, în urma respingerii de către eurodeputați a candidaților francez, ungar și român la funcția de comisar european. 
Ulterior, Franța a prezentat candidatura fostului ministru al Economiei Thierry Breton, Ungaria l-a propus pe actualul ambasador pe lângă UE, Oliver Varhelyi, iar Adina Vălean este propunerea din partea României. 

XXX 
Prim-ministrul britanic Boris Johnson l-a comparat pe liderul opoziției laburiste, Jeremy Corbyn, cu dictatorul sovietic Iosif Stalin, într-un articol de opinie cu ocazia lansării campaniei sale pentru alegerile legislative, publicat, miercuri, în Daily Telegraph. 

În prima zi a campaniei oficiale pentru scrutinul de pe 12 decembrie, Johnson l-a acuzat pe Jeremy Corbyn că detestă "atât de visceral profitul, încât va distruge chiar bazele prosperității țării noastre". 

"Ei pretind că această ură este îndreptată doar spre anumiți miliardari - și arată cu degetul cu o plăcere revanșardă nemaivăzută de când Stalin i-a persecutat pe culaci", a mai scris Johnson, făcând referire la țăranii înstăriți decimați sub regimul stalinist. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei