Vladimir Putin promulgă legea privind amenzile pentru neprezentarea la biroul de recrutare

de Sorin MIHALACHE Marţi, 01 August 2023 1278
Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat o lege care impune amenzi de până la 30.000 de ruble (aproximativ 330 de dolari) pentru neprezentarea la biroul de recrutare după primirea convocării respective, potrivit agenţiei EFE.
Măsura, publicată pe portalul oficial de informaţii juridice, va intra în vigoare de la 1 octombrie.
Astfel, pentru neprezentarea la un centru de înrolare fără justificare, bărbaţii de vârstă militară vor trebui să plătească între 10.000 (110 dolari) şi 30.000 de ruble. Până acum, amenda în astfel de cazuri era cuprinsă între 500 şi 3.000 de ruble (aproximativ 5-32 de dolari).
Legea prevede de asemenea amenzi mai mari pentru angajatorii care nu prezintă organismului militar corespunzător lista angajaţilor lor de vârstă militară.
Rusia a aprobat anterior o lege care interzice recruţilor să părăsească ţara din ziua primirii citaţiei militare sau a publicării acesteia într-un registru electronic.
În plus, în cazul în care persoana în cauză nu se prezintă la centrul de înrolare timp de câteva zile, i se va interzice temporar să deschidă o afacere, să obţină un permis de conducere, să cumpere bunuri imobiliare sau să solicite un împrumut bancar.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei