Vladimir Putin pune la îndoială legitimitatea lui Volodimir Zelenski în lipsa alegerilor în Ucraina

de Sorin MIHALACHE Luni, 20 Mai 2024 143
Întrebat despre lipsa intenţiilor de organizare a alegerilor prezidenţiale în Ucraina, preşedintele rus Vladimir Putin a pus la îndoială legitimitatea politică a omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, transmite agenţia Reuters.
În Ucraina este în vigoare legea marţială, ca urmare a invaziei ruse declanşate în februarie 2022. Luna aceasta, când se încheie în mod normal mandatul prezidenţial al lui Zelenski, nu vor fi organizate alegeri. Kievul şi aliaţii săi consideră că decizia de a nu organiza scrutinul este corectă în vreme de război.
Putin, reales în martie pentru un mandat de şase ani, a apreciat într-o conferinţă de presă în timpul vizitei pe care o face în China că legitimitatea lui Zelenski este pe cale să devină o problemă care trebuie rezolvată de Curtea Constituţională a Ucrainei şi de sistemul politic ucrainean.
Preşedintele rus a afirmat că această chestiune contează pentru Rusia, deoarece ar dori ca orice acord cu Ucraina pe viitor, în privinţa războiului, să fie semnat de persoana care trebuie. „Dacă se ajunge la semnare de documente, ar trebui să semnăm astfel de documente într-un domeniu atât de vital alături de autorităţile legitime”, a spus Putin.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei