Xi Jinping i-a sugerat lui Trump să relaxeze sancțiunile împotriva Coreii de Nord

de Cuget Liber Miercuri, 03 Iulie 2019 232
Președintele chinez Xi Jinping i-a sugerat omologului său american Donald Trump la Summitul G20, de la sfârșitul săptămânii trecute, să relaxeze "la momentul oportun" sancțiunile care vizează Coreea de Nord, a dezvăluit, ieri, ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi, potrivit AFP. 

Washingtonul cere ca Phenianul să renunțe la programul său nuclear înainte de a lua în considerare ridicarea sancțiunilor internaționale. 

Coreea de Nord își dorește relaxarea imediată a sancțiunilor și vrea garanții asupra securității sale în schimbul renunțării la armele sale strategice. 

În cadrul întâlnirii sale cu Donald Trump, care a avut loc la Summitul G20 de la Osaka, Xi Jinping "a îndemnat SUA să dea dovadă de flexibilitate și să se apropie de partea nord-coreeană, în special prin relaxarea, la momentul oportun, a sancțiunilor care vizează Coreea de Nord", a declarat șeful diplomației chineze. 
"I-a transmis că trebuie găsită o soluție prin dialog la preocupările fiecăreia", a subliniat Wang Yi într-o conferință de presă cu omologul său mexican Marcelo Ebrard, aflat în vizită în China. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei