Scandalul Dieselgate. Peste 9 miliarde de euro, cerute în instanță

de Cuget Liber Luni, 10 Septembrie 2018 990
Gigantul auto Volkswagen a fost dat în judecată de peste 1.600 de investitori, aceștia cerând daune de 9,2 miliarde de euro (10,6 miliarde de dolari) în urma pierderilor suferite ca urmare a scandalului Dieselgate, transmite agenția Reuters, consultată de Agerpres.
Este vorba despre 1.670 de plângeri depuse de investitori, ca urmare a scăderii prețului pe acțiune, după declanșarea scandalului, în septembrie 2015.
Compania a plătit până acum amenzi și penalități de 27,4 miliarde de euro.
"Volkswagen ar fi trebuit să informeze piața că a înșelat și a generat riscuri de miliarde", a spus Andreas Tilp, unul dintre avocații implicați.
Cei care cer despăgubiri argumentează că Volkswagen a eșuat în a informa piața despre cele întâmplate, care au ieșit la iveală numai după ce Agenția Americană de Protecție a Mediului a făcut publice aceste ilegalități, în septembrie 2015.
Dacă investitorii ar fi știut de aceste nereguli, ei și-ar fi putut vinde mai devreme participația sau nu ar mai fi cumpărat acțiunile pe care le dețin, în acest fel evitând pierderile pe care le au acum.
Compania a pierdut 37% din valoarea sa în primele zile după ce autoritățile americane au dezvăluit activitățile ilegale.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Auto

Ultima oră

Titlurile zilei