Aveți parchet laminat? Iată cum să-l curățați!

de Cuget Liber Vineri, 12 Aprilie 2013 519
A mai rămas puțin timp până la sărbătorile pascale, iar curățenia este o mare grijă a acestei perioade. Dacă aveți în casă parchet laminat și nu știți cum să faceți pentru a-l lustrui cu adevărat, fără a-l afecta, iată câteva recomandări în acest sens, venite din partea cunoscătorilor în materie:
l Pentru curățare se recomandă un mop pentru praf sau folosirea aspiratorului împreună cu o perie cât mai moale, care să nu zgârie suprafața parchetului. Aceste ustensile se pot folosi atât pentru praf, cât și pentru nisip sau noroi (uscat).
l Se poate folosi și o cârpă umedă, însă nu trebuie să fie îmbibată cu apă. După această manevră se usucp în profunzime suprafața parchetului cu o cârpă uscată. 
l Petele de apă sau alte lichide se șterg imediat cu o cârpă, prosop sau un burete uscat (eventual se poate folosi și un șervețel de hâttie de bucătărie). Nu lăsați lichidele să stea prea mult timp pe suprafața parchetului. Acesta se poate deteriora sau își poate schimba aspectul.
l Nu folosiți detergenți sau alte produse abrazive. Nu combinați două sau mai multe produse pentru curățarea parchetului. Efectele chimice ale aceste combinații sunt imprevizibile.
l Nu folosiți perii de sârmă sau alte lucruri asemănătoare. Acestea vor deteriora parchetul laminat.
l Nu dați cu ceară și nu lustruiți/șlefuiți parchetul laminat. Nu folosiți nici aspiratoarele care funcționează pe baza de aburi.
l Pentru petele care nu se curăță atât de ușor (păcură, asfalt, vopsea, ulei, marker, talpă de gumă) puteți folosi acetonă sau diluant pentru lac de unghii. Amoniacul și oțetul sunt și ele foarte utile. NU folositi săpun! 
l Pentru petele de sânge, vin, bere, suc sau sosuri folosiți apă călduță, dar nu excesiv. Ștergeți apoi cu o cârpă uscată. Pentru petele de ceară sau gumă de mestecat, așteptații să se întărească și apoi îndepărtațile cu atenție. Ștergeți cu apă călduță apoi uscați. 
l Pentru a preveni zgârieturile, atașați scaunelor și meselor pernițe protectoare speciale, procurate de la magazinele de specialitate. La intrare în apartament sau casă ar fi bine să aveți un preș foarte abraziv.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei