Fără zahăr, naturale și foarte ușor de realizat, sunt o alternativă rapidă (zece minute timp de preparare) și ieftină la batoanele pline de aditivi, total nesănătoase.
Ingrediente: 200 g fulgi de ovăz, 200 g musli cu fructe, 4 linguri miere, o lingură ulei de in, o lingură ulei de măsline, o lingură semințe de in, 100 g polen, tinctură de echinacea, sirop de cătină, opțional semințe de dovleac, floarea-soarelui, migdale, alune, stafide.
Preparare: Se amestecă toate ingredientele, apoi se dă drumul la cuptor cinci minute la foc tare, după care se oprește. Într-o tavă cu hârtie de copt se așază mixul de ingrediente obținut, care se întinde într-o foaie cu ajutorul lingurii. Tava se lasă în cuptorul cald cinci minute. Se scoate mixul de granule din cuptorul cald și se formează cu ajutorul lingurii și al foliei de plastic batoane, precum salamul de biscuiți. Se răsucesc capetele batoanelor, apoi se țin o oră la frigider, pentru a se întări. Se consumă dimineața sau ori de câte ori simțiți nevoia să vă potoliți foamea.
- Publicitate -