Veterinarul pe recepție Botnița câinelui, aleasă la întâmplare?

de Florica ZDRU Vineri, 14 Septembrie 2012 214
"Trebuie musai să-mi obișnu-iesc câinele cu botnița, dar nu-mi iese. Probabil n-am ales bine botnița, nu știu ce se întâmplă, m-a disperat. Mă poate ajuta veterinarul cu câteva sfaturi? Vă mulțumesc!" Cristi Croitoru.
Domnule Croitoru, după cum ne-a explicat medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu, într-adevăr, obișnuirea unui câine adult cu botnița poate fi o adevărată aventură, care, pe lângă o răbdare de fier, cere și prelun-girea etapelor de exerciții cu două până la patru săptămâni, în funcție de temperamentul câi-nelui și de dorința lui obișnuită (sau nu) de a-i face stăpânului pe plac. Astfel, un câine cu temperament dominant va fi mult mai greu de obișnuit să suporte botnița. Perseverența este mai mult decât necesară în astfel de situații, așa că va trebui să vă înarmați cu răbdare.

Cum se alege botnița?
Referitor la alegere, medicul precizează că există două tipuri de botnițe, una de blocare (țin gura închisă), care îi oferă câi-nelui suficient spațiu pentru a deschide gura și a gâfâi), care este potrivită pentru proceduri scurte, precum cele de aranjare și îngrijire a câinelui. Aceasta nu trebuie folosită timp îndelungat, întrucât duce la supraîncălzire și chiar la infarct. În plus, nu trebuie folosită în aer liber, mai ales când e prea cald afară.
Al doilea tip, botnița… coș, poate fi confecționată din nylon, plastic sau metal. O botniță metalică este cea mai sigură cale să preveniți mușcăturile. Atâta vreme cât legea nu reglementează mate-rialul din care ar trebui să fie făcută botnița, veterinarul este de părere că acest accesoriu tre-buie să asigure confortul optim al câinelui, în caz contrar, intervin problemele de adaptare.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei