Rețetă pentru masa de Crăciun Cârnați de casă

de Cuget Liber Miercuri, 16 Decembrie 2009 416
Ingrediente: carnea de porc de la gât, pulpele din față, alte bucăți de carne, sare, piper, coriandru, enibahar, usturoi, supă de carne, mațe de porc pentru împachetare. Mod de preparare: Carnea se dă prin mașină și se pune într-un lighean. Se adaugă sare, piper, coriandru pisat, enibahar și zeama strecurată de la mujdeiul de usturoi. Se ia puțină supă de carne din zeama în care fierbe capul porcului pentru tobă și se face special în acest scop puțină supă. Se pisează o căpățână de usturoi și se pune într-un vas, împreună cu supa fierbinte. Această zeamă strecurată se pune puțin câte puțin în carne, care se frământă cu mâinile. Se spală bine mațele, se rad pe dos și se lasă să stea în apă rece. Se pregătește mașina de tocat; se scot cuțitul și sita, se pune tubul de umplut cârnați, se trage mațul, încrețindu-l, adică strângându-l tot pe tub. Se pune carnea în mașină. Cu mâna stângă se ține mațul de la capăt, se învârte manivela și cârnatul începe să se umple. Se răsucește, se întrerupe cârnatul și apoi se continuă. Astfel se dă cârnatului lungimea dorită, de obicei cam de 15 centimetri. Când cârnații sunt gata se pun la zvântat, pe o bară de lemn, în aer liber. Se servesc fie proaspeți, fie fripți în tigaie sau se pun la afumat.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei