Ce avantaje au cei cu grupa I de muncă

de Cuget Liber Luni, 03 Noiembrie 2014 3728
"Mă interesează câți ani câștigă la pensie cineva care a lucrat în grupa I de muncă și de când se dă dreptul ăsta?" (Daniel Tugearu).
v v v
Manuela Marcu, specialist în probleme de muncă, ne-a explicat că potrivit modificărilor aduse legii pensiilor, în vigoare din 2 ianuarie 2014, pentru un stagiu de cotizare realizat în grupa I de muncă de 6 ani, vârsta standard de pensionare se reduce cu 3 ani. De asemenea, pentru 18 ani de muncă, scăderea va fi de 8 ani, în timp ce pentru 26 de ani și peste 26 de ani de muncă, vârsta standard de pensionare scade cu 13 ani.
Important! Noile reglementari care-i vizează pe cei care au lucrat în grupa I de muncă nu se vor aplica retroactiv, asta însemnând că de reducerea vârstei de pensionare vor doar cei care au început să-și depună dosarele după 2 ianuarie 2014. De asemenea, Legea nr. 380/2013 mai stabileste că în vederea reducerii vârstelor de pensionare, perioadele de vechime în muncă realizate în grupa a II-a de muncă până la data de 1 aprilie 2001 constituie stagiu de cotizare în condiții deosebite. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei