Ce faci dacă uiți prea mult

de Cuget Liber Sâmbătă, 26 Aprilie 2014 362
Asta e treaba creierului, să înmagazineze informații peste informații, toată viața. Din păcate, pe măsură ce înaintăm în vârstă, specialiștii Sănătate.ro atrag atenția că există schimbări în modul de a ne aminti diferite lucruri din trecutul mai îndepărtat sau chiar mai apropiat. Din fericire, există și remedii simple, chiar rețete preparate de fiecare, care pot menține în formă memoria.

Mintea ar trebui constant antrenată. Se recomandă eforturi maxime  pentru a rămâne activ din punct de vedere mintal cât mai mult posibil. Ceea ce contează cu adevărat nu este cantitatea de cărți studiate la școală sau la universitate, ci cât de mult v-ați folosit mintea în mod activ. Integramele, învășatul unei limbi străine sau scrabble-ul sunt exerciții excelente pentru creierul dumneavoastră.

Beți cafea. Dacă obișnuiți să beți băuturi cofeinizate, veți avea parte de ușoare intensificări ale capacității de concentrare și ar putea să existe și beneficii pe termen lung. Cercetătorii au descoperit că persoanele care beau trei, patru cafele pe zi au fost mai puțin predispuse la apariția de pierderi de memorie decât cele care consumă cel mult o cafea pe zi.
Glicemia constantă. Noile cercetări arată că există o legătură între intoleranța minoră la glucoză șipierderile memoriei legate de îmbătrânire. Alimentele transformate de sistemul digestiv în glucoză reprezintă principalul combustibil care alimentează organele, inclusiv creierul. Consumați mese de dimensiuni rezonabile, punând accent pe cereale integrale bogate în fibre șipe legume. Concentrați-vă asupra grăsimilor bune, acelea care pot fi găsite în uleiurile vegetale, fructele oleaginoase, semințe,avocado și pește.

Stresul trebuie controlat cu atenție maximă. Găsiți metode prin care să reduceți stresul. Oamenii tensionați au niveluri mari de hormoni de stres în organism. Cu timpul, acești hormoni pot afecta hipocampusul, parte a creierului care controlează memoria. Nu trebuie să faceți cine știe ce meditații, fiind suficient să faceți ceva simplu și distractiv, ca de exemplu legănatul relaxant într-un hamac, pictatul cu degetele alături de copilul sau nepotul dumneavoastră și alte jocuri distractive și relaxante.

Inhalarea unor arome. Este o tehnică asupra căreia ar trebui să vă aplecați cu mai multă atenție. Astfel, chiar și o simplă sticluță de ulei esențial de rozmarin sau de busuioc poate face minuni, testele undelor cerebrale arătând că inhalarea acestor arome mărește producția creierului de unde beta, care indică o creștere a vigilenței. Așa că puneți câteva picături de ulei în păr, pe încheietura mâinii sau pe haine, oriunde puteți să mirosiți. De asemenea, puteți să puneți puțin ulei în pulverizator și lăsați-l să se împrăștie în toată încăperea. Memoria va fi plăcut impresionată de toate aceste arome.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei