Ce gătim astăzi

de Cuget Liber Miercuri, 20 Martie 2013 258
Roșii umplute cu ciuperci la cuptor. Ingrediente: 6 roșii mari, 3 linguri de margarină vegetală, un kilogram de ciuperci, tocate fin, un cățel de usturoi tocat, un sfert de cană de pesmet, pătrunjel tocat, sare și piper după gust. Preparare: Se încălzește cuptorul. Se taie fiecare roșie pe din două, iar fiecare jumătate de roșie trebuie golită în centru. Presară sare și piper pe fiecare roșie tăiată. Pune într-o tigaie margarina vegetală și las-o pe foc să se topească. Mai apoi, adaugă usturoiul tocat. Ține pe foc aproximativ două minute, după care adaugă ciupercile mărunțite. Gătește până când ciupercile sunt rumenite, după care adaugă pătrunjel, sare și piper, după gust. Amestecă și ia tigaia de pe foc. Adaugă în tigaie pesmetul și amestecă bine. Acum că umplutura este gata, pune-o proporționat în fiecare jumătate de roșie, astfel ca umplutura să fie cu vârf. Apoi presară pe deasupra pătrunjel. Roșiile astfel decorate trebuie ținute la cuptor, pe o foaie de copt, timp de opt minute, până când roșiile sunt moi, iar partea de sus rumenită.
Conopidă în sos aromat de roșii. Ingrediente: o ceapă roșie, decojită și feliată, 5 căței de usturoi, o conopidă curățată de frunze (se va decupa partea de sus, realizând un buchet mai mare, iar restul conopidei, inclusiv tulpina, vor fi tăiate bucățele), ulei de măsline, un pumn de măsline negre, fără sâmburi, un pumn de pătrunjel tăiat mărunt, 2 conserve de roșii decojite,vin roșu. Preparare: În primul rând, alege o tigaie mare și adâncă, în care să încapă buchetul de conopidă decupat și să mai rămână în sus doi centimetri. E nevoie de acest lucru pentru ca buchetul de conopidă să se gătească corect. Adaugă în tigaie ceapa, usturoiul, restul de conopidă tăiată în bucățele și puțin ulei de măsline și lasă la prăjit timp de zece minute, până ce ingredientele se înmoaie și capătă o nuanță aurie. Adaugă măslinele și pătrunjelul și mai prăjește timp de două minute. Mai apoi, pune în tigaie roșiile decojite și umple una dintre conserve cu apă pe jumătate (aproximativ 200 ml). Pune și apa în tigaie împreună cu un strop de vin roșu. Mai apoi, amestecă totul ușor, având grijă să pisezi cu o lingură roșiile ca să nu existe bucăți prea mari în sos. Adu totul la fierbere. Mai apoi apasă ușor buchetul de conopidă în sos, fără să-l strivești, El ar trebui să se află jumătate în sos și jumătate afară. Stropește cu puțin ulei de măsline, pune capacul și mai lasă la fiert până când buchetul de conopidă este complet fiert. La final, conopida în sos de roșii se garnisește cu pătrunjel. Este un adevărat deliciu.
Budincă de griș. Ingrediente: o ceașcă de griș, 1 l lapte, 50 g de unt, 2 ouă, 10 linguri de zahăr, coajă rasă de la o lămâie. Preparare. Punem la fiert laptele cu 6 linguri de zahăr și cu coaja de lămâie rasă. După ce a dat în clocot adăugăm grișul în ploaie amestecând continuu până se îngroașă. Se dă la o parte, la răcit. Ouăle se separă, gălbenușurile se amestecă cu o lingură de lemn, iar albușurile se bat spumă. Când se mai răcește grișul, se adaugă untul și se omogenizează. Apoi gălbenușurile și ultima dată albușurile bătute spumă, după care omogenizăm. Într-o crăticioară se pun patru linguri de zahăr la topit și se îmbracă crăticioara. Se lasă să se răcească, după care se toarnă budinca de griș și se dă la cuptor până se rumenește. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei