Rețeta zilei Clătite de post

de Florica ZDRU Sâmbătă, 04 August 2007 583
Ingrediente: 100 g făină, 100 ml sifon, 50 ml ulei, 25 g zahăr, sare. Mod de preparare: Punem făina într-un vas și adăugăm treptat apa, ca să nu se formeze cocoloașe, încorporăm uleiul, zahărul și sarea. Turnăm din compo-ziție cu un polonic într-o tigaie bine încinsă și unsă cu ulei și rotim ca să se întindă uniform în toată tigaia. Procedăm la fel, până terminăm toată compoziția. Apoi, întindem puțină dulceață sau marmelată și le rulăm. Pot fi umplute și ca aperitiv, cu varză, spanac etc. La clătitele de post, lipsa oului face ca foaia să se rupă ușor. De aceea, se fac puțin mai groase.
Ingrediente: 100 g făină, 100 ml sifon, 50 ml ulei, 25 g zahăr, sare. Mod de preparare: Punem făina într-un vas și adăugăm treptat apa, ca să nu se formeze cocoloașe, încorporăm uleiul, zahărul și sarea. Turnăm din compo-ziție cu un polonic într-o tigaie bine încinsă și unsă cu ulei și rotim ca să se întindă uniform în toată tigaia. Procedăm la fel, până terminăm toată compoziția. Apoi, întindem puțină dulceață sau marmelată și le rulăm. Pot fi umplute și ca aperitiv, cu varză, spanac etc. La clătitele de post, lipsa oului face ca foaia să se rupă ușor. De aceea, se fac puțin mai groase.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei