Mod de preparare: Conopida proaspătă, cu floarea albă și deasă, se taie în buchețele, se curăță și se fierbe cinci minute în apă clocotită, puțin sărată, după care se scoate strecurătoarea și se așază într-o cratiță. Separat, se stoarce suc de roșii, care se amestecă în părți egale cu apă simplă și se fierbe cinci minute. Apoi se ia de pe foc, se aromează cu frunze de țelină și pătrunjel tăiate mărunt și se sărează puțin. Conopida se așază în borcane de mărime potrivită, în funcție de numărul persoanelor, neînghesuită, lăsând un spațiu liber de doi centimetri pînă la gura borcanelor; se toarnă suc cât s-o cuprindă până la acel nivel și se pune câte o aspirină deasupra. Borcanele se leagă și se sterilizează 30 de minute, cazanul în care au fiert lăsându-l acoperit cu pături groase până a doua zi, când borcanele se pun în cămară.
- Publicitate -