Cum să răcești berea în două minute

de Cuget Liber Luni, 18 August 2014 372
Ce faci atunciu când ți-e poftă să bei o bere, dar aceasta este caldă? Chiar dacă o pui în congelator, îi trebuie timp să se răcească. Există însă o metodă prin care poți răci băuturile în doar două minute, cu apă, sare și cuburi de gheață. Astfel, potrivit Bucataria.net., cufundând o doză de băutură într-o castron cu apă rece, cuburi de gheață și sare, temperatura acesteia va scădea cu 20 de grade în doar două minute. Cum funcționează acest lucru? Cuburile de gheață puse într-un castron cu apă rece o pot răci până când ajunge la 0°. Doar că sarea perturbă această răcire, căci deranjează aranjarea moleculelor de apă. De fapt, sarea are nevoie să se dizolve și pentru asta are nevoie de căldură. Temperatura amestecului scade astfel rapid. Este cam același principiu ca atunci când este aruncată sare pe drumurile înghețate, doar că în acest caz sarea topește zăpada, fără a răci atmosfera. Așadar, când ajungi cu berea acasă și nu mai poți de sete, pune puțină apă într-un castron, cuburi de gheață și două linguri de sare. Amestecă totul și acoperă doza de bere cu cuburi de gheață. Sarea va absorbi căldura din doza de bere.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei