Cum se obține ajutorul social de cei apți de muncă

de Florica ZDRU Joi, 28 Noiembrie 2013 291
Ajutorul social se acordă familiilor și persoanelor singure, cetățeni români, străini sau apatrizi, precum și celor fără locuință, aflate în situație de nevoie, care trăiesc în adăposturi improvizate.
Doamnă Steluța Nistor, cât privește persoanele apte de muncă, dar care nu realizează venituri din salarii sau din alte activități, acestora le revin următoarele obligații, dacă doresc să beneficieze de ajutor social:
l Să dovedească lunar, cu adeverință eliberată de Agenția Teritorială pentru Ocuparea Forței de Muncă, faptul că sunt înregistrate ca persoane în căutarea unui loc de muncă, dar și că nu au refuzat un loc de muncă, nu au refuzat participarea la servicii pentru sti-mularea forței de muncă, la servicii de formare profesională sau participarea la un program de pregătire profesională.
l De asemenea, această categorie de cetățeni trebuie să presteze lunar, la solicitarea primarului, acțiuni sau lucrări de interes local, să aibă achitate obligațiile legale față de bugetul local pentru bunurile pe care le dețin în proprietate, aferente anului precedent.
Important! Acordarea sau, după caz, neacordarea dreptului la ajutor social se fac prin dispoziția scrisă a primarului. De precizat că, potrivit reglementărilor în vigoare, în vederea urmăririi respectării condițiilor de acordare a dreptului la ajutorul social, se efectuează anchete sociale la interval de trei luni. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei