Din sfaturile bunicii

de Cuget Liber Joi, 01 Octombrie 2009 462
l Truc pentru gemuri și dulcețuri: dacă doriți ca gemul sau dulceața să nu se mai închidă la culoare în timpul fierberii, adăugați pastile de vitamina C (500 mg la 0,5 l de compoziție). l Dulceața pusă în borcane cu filet se păstrează pe raft cu gura în jos, pentru a fi siguri că nu mucegăiește. l Peștele se curăță mai ușor dacă se ține în apă călduță înainte de curățare sau dacă se sărează. l Pentru a avea un gust mai bun, peștele care urmează să fie prăjit se ține în lapte 5-10 minute. De asemenea, pentru a obține un pește cu o aromă deosebită adăugați în pesmetul sau în făina prin care îl tăvăliți brânză rasă foarte fin sau parmezan. l Dacă doriți să obțineți o supă clară și ați uitat să îi luați spuma folosiți următorul truc: adăugați un albuș de ou nebătut, care va coagula resturile de spumă și o va limpezi. l Cei mai buni mici ies cei care se frig pe grătarul încins bine, presărat cu sare, stropiți cu puțină apă. l Pentru a obține o friptură de pasăre frumos rumenită ungeți-o înainte de a o introduce la cuptor cu un strat subțire de zahăr praf. l Carnea de fripturi se bate pe un fund de lemn umed, pentru că dacă este uscat absoarbe tot sucul. l Florile de toamnă rezistă mai mult dacă înainte de a le pune în vază țineți capătul tăiat al tulpinei peste flacăra unui chibrit sau a unei lumânări.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei