Rețeta zilei Dulceață de struguri

de Cuget Liber Joi, 15 Septembrie 2011 1074
O rețetă delicioasă, ușor de preparat și potrivită pentru această perioadă.
Ingrediente: 1 kg de boabe de struguri sau o farfurie cu vârf după ce s-au scos sâmburii, 1 kg de zahăr, 3 linguri de zeamă de lămâie, 3 - 4 pahare de apă și jumătate de baton de vanilie.
Mod de preparare: Pentru a prepara dulceața, se aleg numai boabele mari de struguri, care se curăță de pieliță și de sâmburi, pentru ca la final să se pună la scurs pe tifon. În paralel, se pune zahărul la fiert și după primele clocote, se adaugă o lingură de zeamă de lămâie. Se amestecă și apoi se stinge focul. După ce s-a liniștit din clocot, peste acest sirop se adaugă strugurii. Se lasă câteva minute, apoi se pune totul din nou pe foc și se adaugă restul de lămâie. Când este aproape gata se pune vanilia.
Truc: Înainte să se stingă focul, este esențial să se verifice siropul dacă este suficient de legat. Abia când acesta este gros se ia compoziția de pe foc. Înainte de a fi pusă în borcane, se ia spuma care se strânge deasupra, iar dulceața se lasă la răcit.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei