Pentru sănătatea dv. Frigul, trezește reumatismul?

de Cuget Liber Luni, 21 Noiembrie 2011 747
"Cred că vorbe mai de clacă n-am auzit: dacă e frig și te dor picioarele, musai ai reumatism. Ca și când reumatismul acesta doarme și se trezește când e ger afară. Ce simți când ai reumatism, ce fel de dureri? Vă mulțumesc" (Daciana Vâlcu).
v v v
Nu sunt vorbe de clacă, umezeala și temperaturile scăzute, frigul, în general, declanșează simptomele reumatismului, fiind și motive reale care duc la acutizarea bolii, ne-a explicat dr. Mihaela Mihai, medic specialist balneofizioterapie. Mai mult, nu este deloc greu pentru cei care suferă de reumatism să-și dea seama ce disconfort are organismul lor odată cu venirea frigului sau cu trecerea de la un anotimp călduros la unul mai rece. Este la fel de adevărat că durerile declanșate din cauza frigului se atenuează sau dispar atunci când suferindul se retrage la căldură. Referitor la afecțiunile articulațiilor care sunt incluse în categoria generică a reumatismului, specialista ne-a explicat că acestea pot fi artrozele (se localizează la genunchi, afecțiunea fiind numită și gonartroză, sau la coloana vertebrală, în acest caz fiind vorba despre spondiloză).
Important! Alte cauze ale declanșării artrozelor sunt și solicitările fizice, mersul prelungit, urcatul și coborâtul scărilor, obezitate (la fel de periculoasă pentru articulații cum este pentru oase și pentru inimă), diabet și varicele picioarelor.
Taguri

Comentează știrea

admirator
21 noiembrie 2011
reumatismul sau...guta

o boala mai putin cunoscuta, cu aceleasi simptome ca si reuma. Solicitati un medic sa vorbeasca despre cele doua boli si tratamentele lor. (Diferite.)

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei