Medicul de gardă Oboseala, semnul unor probleme cardiace?

de Florica ZDRU Marţi, 01 Aprilie 2014 238
"Știu că în perioada asta, mai toți oamenii se simt obosiți din cauza asteniei de primăvară. Dar eu m-am simțit tare obosită și peste iarnă, cu toate că mă odihnesc și mă hrănesc bine. Mi s-a recomandat să merg la un consult cardiac, însă eu nu am probleme nici cu tensiunea, nici cu palpitațiile. Oboseala apare numai dacă ai probleme cu inima?" (A. Bârsan)
v v v
Dacă, în ciuda unei alimentații echilibrate și a unui somn suficient, senzația de oboseală accentuată continuă să fie resimțită, dr. Omer Zișan, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed recomandă efectuarea unor investigații medicale. Totul, din cauză că oboseala accentuată și, aparent, nejustificată, poate ascunde o listă lungă de boli, deloc de ignorat, printre care figurează, într-adevăr, și afecțiunile cardiace. Așadar, dacă aveți dificultăți în a vă desfășura activitățile curente, nu este exclus să suferiți și de boli de inimă, precum cardiopatia ischemică, boală ce afectează mușchiul inimii. De asemenea, și tensiunea mică poate duce la oboseală, amețeli, tulburări de echilibru și chiar la senzația de leșin. 

O paletă largă de afecțiuni
În afara unor eventuale probleme cardiace, oboseala poate fi, de asemenea, și semnul altor boli, începând de la anemii, afecțiuni tiroidiene sau infecții urinare, alergii, chiar depresii, insomnii, diabet, deshidratare. În plus, dacă dormiți suficient și vă simțiți la fel de obosit, este posibil să suferiți de apnee în somn (boală din cauza căreia respirația se oprește la intervale regulate în timpul somnului). Așadar, suficiente motive pentru ca persoanele superobosite să se prezinte de îndată la medic. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei