Medicul de gardă Principala cauză a durerilor de genunchi

de Florica ZDRU Marţi, 16 Aprilie 2013 360
"Lucrez la o patiserie, am numai 39 de ani, dar mă dor genunchii de mor. Nu-mi permit să stau acasă, am nevoie de bani, mă îmbrac bine, port pantaloni și vara ca să mă feresc de curent, dar durerea rămâne. Din ce cauză dor genunchii la vârsta asta, că bătrână nu cred că sunt la anii ăștia? Ce tratament să fac?" – sunt dilemele unei cititoare în vârstă de 38 de ani, care a dorit să-și păstreze anonimatul.
v v v
Cât privește principala cauză care favorizează declanșarea durerilor în zona genunchilor, potrivit dr. Sibel Demirgian, medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie în cadrul Clinicii Homeomed, aceasta este osteoartrita (artroză, reumatism degenerativ). Iar prima pe lista factorilor favorizanți ai artrozei se află, într-adevăr, vârsta, de regulă, mai afectate sunt persoanele cu vârsta peste 55 de ani. De aceea, dilema cititoarei noastre pare justificată. Totuși, reuma-tologul atrage atenția că, indiferent de vârstă, factori precum statul prelungit în picioare sau pe scaun ori obezitatea sunt în măsură să contribuie, din plin, la dezvoltarea artrozei. Așa că vârsta cam iese din ecuație în astfel de situații.
Ce-i de făcut
Referitor la tratamentul durerilor de genunchi, medicul recomandă, în primul rând, prezentarea la specialist, în măsură să stabilească, în funcție de caz, ce investigații sunt necesare. Apoi, cunoscând cauzele durerilor, medicul specialist va recomanda și tratamentul necesar. Alături de antiinflamatoare și alte medicamente, în astfel de situații se recomandă și proceduri de kinetoterapie, care ameliorează suferința. Importantă este prezen-tarea la medic, întrucât durerile din această zonă dau un disconfort maxim și împiedică pacientul să-și desfășoare în condiții optime activitatea zilnică.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei