Cele mai sâcâitoare afecțiuni care ne atacă în această perioadă a anului sunt răceala, gripa, amigdalita, faringita. Medicii atrag atenția că este la îndemâna noastră să prevenim aceste boli, dar să și acționăm rapid împotriva primelor semne. Ușor de zis, greu de făcut! Nu-I chiar așa, cel puțin asta reie din sfaturile acestora, pe care le prezentăm în continuare:
1. Feriți-vă de locurile cu umiditate crescută și de cele aglomerate. Microbul gripal se transmite prin aer.
2. Hidratați-vă corect! Cele mai indicate băuturi sunt ceaiurile de fructe și sucurile naturale.
3. Mâncați pește, ciuperci și cereale. Aceste alimente conțin proteine de calitate care ajută la fabricarea anticorpilor.
4. Evitați alimentele cu aditivi alimentari! E-urile reduc rezistența organismului la microbi.
5. Consumați hrean, usturoi și faceți o cură cu suc de morcovi, măr și țelină.
6. O salată de ridiche neagră, morcov, măr și țelină face minuni.
7. Nu vă expuneți prea mult timp la temperaturi scăzute!