Pentru sănătatea dumneavoastră Schimbarea vremii poate provoca sângerări nazale

de Cuget Liber Marţi, 05 Iulie 2011 737
"Am un băiat de 14 ani și toată ziua îi curge sânge din nas. Este sănătos, n-are probleme nici cu inima sau altceva. Eu îl pun să-și lase capul pe spate, îi trece, după aia uit, nu mergem la doctor și tot așa, din ce în ce mai des. Care ar putea fi cauza?" – Diana G., din Constanța.
v v v
Stimată doamnă, potrivit dr. Marin Smarandache, sângerările nazale frecvente sunt favorizate de o hipersensibilitate a vaselor de sânge din nas, dar ele pot apărea și din cauza rănirilor prin lovituri, prin suflarea incorectă a nasului sau prin scărpinarea lui. De asemenea, ar putea fi vorba și de tulburări de coagulare a sângelui, sau chiar de stres sau, atenție, schimbarea bruscă a vremii! Totuși, dacă sângerările sunt foarte dese, trebuie neapărat să mergeți la medic pentru diagnos-ticare corectă sau, dacă se impune, pentru cauterizare.
Dintre măsurile de prim ajutor, specialistul le recomandă pe următoarele: l puneți comprese reci pe frunte sau pe tâmple cu ceai de coada calului sau o pungă cu gheață l nu lăsați capul pe spate pentru a nu înghiți sânge l strângeți vârful nasului cu degetul mare și cu arătătorul timp de câteva minute, pentru că vasul s-ar putea închide l introduceți în nara afectată un tampon din tifon udat cu apă oxigenată l beți ceaiuri din plante astringente, precum coada calului, coada șoricelului, traista ciobanului.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei