Pentru sănătatea dv. Știți să faceți diferența între răceală și gripă? (2)

de Cuget Liber Miercuri, 23 Noiembrie 2011 975
"Este o perioadă foarte complicată pentru noi, mamele. Copiii se întorc de la școală strănutând, cu tuse, le curge nasul. Dacă se poate prin această rubrică, ne-ar ajuta să știm exact ce simptome arată o răceală și ce semne sunt pentru gripă. Una, că la doctor nu poți să mergi tot timpul, și doi, ca să știm ce medicamente trebuie luate" (Valentina Dogaru).
v v v
Este adevărat că răceala și gripa au o serie de simptome ce par comune, însă dr. Emilian Banu face precizarea că, în timp ce răceala este, de regulă, mai ușoară, cu gripa nu e de glumit, căci ea se manifestă mult mai dur.
Dacă în ediția de ieri ați aflat care sunt simptomele răcelii, astăzi vă prezentăm, succint, semnele gripei. În primul rând este bine să se știe că gripa are o formă de debut violentă și bruscă, cu febră de 40,5. Mai mult, febra este însoțită de stări de oboseală și slăbiciune, tuse uscată, nas care curge non-stop, dureri musculare, frisoane, dureri atroce de cap, roșu în gât, dureri oculare. Cât privește febra, aceasta poate dura de la trei la cinci zile. De reținut: chiar și după vindecare, în cazul gripei, există toate șansele ca starea de oboseală, ca și tusea, să mai dureze până la trei săptămâni. Gripa este foarte întâlnită iarna, dar și la începutul primăverii. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei