35 de elevi care studiază limba turcă, beneficiari ai unei tabere la Bran

de Cuget Liber Luni, 07 August 2023 3214
Uniunea Democrată Turcă din România a organizat prima tabără din acest an, destinată elevilor din învățământul primar, gimnazial şi liceal, în perioada 29 iulie - 3 august, la Bran, județul Brașov. Tabăra, destinată învățării şi perfecționării limbii turce, a fost organizată de Comisia de învățământ a UDTR şi a reunit 35 de elevi care studiază limba maternă în şcolile din judeţul Constanţa.
Cursurile de limba turcă, susţinute de coordonatorul proiectului, prof. dr. Vildan Bormambet, s-au îmbinat cu activităţi educativ-distractive unde copiii au avut posibilitatea să exerseze practic limba maternă. „Am petrecut aproape o săptămână vorbind cu elevii în limba turcă, îmbogăţindu-le lexicul prin diverse activităţi interactive, deoarece dezvoltarea vocabularului este importantă pentru a asigura înţelegerea textelor literare şi a materiei predate la clasă. Prin conversaţie în limba turcă le-am dezvoltat abilităţile de comunicare, stimulând totodată îmbogăţirea bagajului lexical”, a declarat preşedinta Comisiei de învăţământ a UDTR, prof. dr. Vildan Bormambet.
Programul taberei a cuprins vizite la Castelele Bran şi Râşnov, la Peştera Valea Cetăţii şi la Dino Parc. Uniunea Democrată Turcă din România va organiza o nouă tabără destinată atât elevilor, cât şi membrilor ansamblurilor folclorice, care va avea loc la sfârşitul lunii august, la Horezu, judeţul Vâlcea.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei