Avanpremieră specială a filmului românesc ”Libertate”, la Constanța

de Simona ANGHEL Vineri, 22 Septembrie 2023 3535
Aflată într-un turneu de promovare prin țară, echipa filmului românesc „Libertate”, în regia lui Tudor Giurgiu, ajunge duminică, pe 24 septembrie, la Constanța pentru o proiecție specială care va avea loc la Cinema City (Constanța City Park), de la ora 20:30.
Spectatorii vor avea ocazia să îi întâlnească pe regizorul Tudor Giurgiu, pe actorul Ștefan Iancu, dar și pe actorii Nicodim Ungureanu, Florentin Roman, Iulian Enache, Cătălin Bucur și Nelu Serghei care joacă în film, primii patru fiind actorii Teatrului de Stat Constanța, iar ultimul, actorul Teatrului „Jean Bart” din Tulcea.
„Libertate” este un film inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu, în timpul Revoluției din 1989. În haosul și panica generate de protestele mulţimii împotriva autorităţilor, o unitate de miliţie devine ţinta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldaţi, miliţieni, securiști și civili.
Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai talentați și îndrăgiți actori ai momentului: Alex Calangiu, Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Ionuț Caras, Iulian Postelnicu, Cătălin Herlo, Mirela Oprișor, Leonid Doni, Marius Manole sau Cuzin Toma. Scenariul este scris de Cecilia Ștefănescu și Tudor Giurgiu, după o idee de Nap Toader.
Filmul a fost premiat la Festivalul de Film de la Sarajevo, la Cinefest Miskolci în Ungaria, la Festivalul Internațional de Film Transilvania și se află în competiția oficială a Festivalului de Film de la Namur (Belgia).
„Libertate” este o co-producție România-Ungaria, produs de Libra Films și Mythberg Films și distribuit în România de Transilvania Film. Pentru distribuția internațională, filmul a fost achiziționat de compania londoneză Reason8.
Din 6 octombrie, filmul va fi distribuit în cinematografele din toată țara.
Biletele sunt disponibile online - https://bit.ly/caravana-libertate.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei