Baclavale și curabii, delicatese în expoziție

de Redactor 40 Vineri, 26 Octombrie 2007 506
În cea de-a doua zi a Panairului, femeile din cadrul comunității turce din Medgidia au expus diferite obiecte specifice etniei lor. Expoziția, intitulată "Baclavalele, ce bune sunt!", a inclus și o serie de produse culinare preparate de membrele din Uniunea Democrată Turcă din România, filiala Medgidia. Cei prezenți au putut să guste baclavale, fursecuri de casă, plăcinte, baclavale, plăcinte cu carne sau curabii - dulciuri crocante specifice acestei etnii - , dar și alte prăjituri. "Am expus, de asemenea, diferite costume purtate de tinere și bătrâne din comunitatea noastră, poze cu edificii turcești din județele Constanța și Tulcea, broderii manuale și costumul în care noi ne botezăm copiii", ne-a declarat Vildan Bormambet, vice-președinte UDTR și organizator al evenimentului. La manifestare au fost mai participat și alți reprezentanți ai UDTR, primarul Medgidiei, directorul Colegiului Național "Kemal Ataturk" și locuitori ai orașului veniți să deguste și să admire produsele expuse.
În cea de-a doua zi a Panairului, femeile din cadrul comunității turce din Medgidia au expus diferite obiecte specifice etniei lor. Expoziția, intitulată "Baclavalele, ce bune sunt!", a inclus și o serie de produse culinare preparate de membrele din Uniunea Democrată Turcă din România, filiala Medgidia. Cei prezenți au putut să guste baclavale, fursecuri de casă, plăcinte, baclavale, plăcinte cu carne sau curabii - dulciuri crocante specifice acestei etnii - , dar și alte prăjituri. "Am expus, de asemenea, diferite costume purtate de tinere și bătrâne din comunitatea noastră, poze cu edificii turcești din județele Constanța și Tulcea, broderii manuale și costumul în care noi ne botezăm copiii", ne-a declarat Vildan Bormambet, vice-președinte UDTR și organizator al evenimentului. La manifestare au fost mai participat și alți reprezentanți ai UDTR, primarul Medgidiei, directorul Colegiului Național "Kemal Ataturk" și locuitori ai orașului veniți să deguste și să admire produsele expuse.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei