Credincioşii îi cinstesc pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

de Mirabela ȘERBĂNESCU Marţi, 29 Iunie 2021 619
Marţi, 29 iunie, Biserica Ortodoxă îi cinsteşte pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Preoţii spun că sfântul Apostol Petru s-a născut în Betsaida Galileei. Numele său iudeu era Simon, dar Mântuitorul l-a numit Chifa (piatră). După o pescuire minunată pe lacul Ghenizaret, el a fost chemat să devină „pescar de oameni”. De atunci L-a urmat pretutindeni, bucurându-se de o cinstire deosebită în rândul celor 12 ucenici, poate şi pentru că era cel mai în vârstă dintre ei. Sfântul Apostol Petru a propovăduit în Ierusalim, Iudeea, Samaria, Asia Mică, până în Babilon şi în ultima parte a vieţii, la Roma.
Sfântul Petru a murit răstignit pe cruce, cu capul în jos, în anul 67, pe 29 iunie. Despre el se spune că a săvârşit mai multe minuni şi a predicat Evanghelia creştină cu multă putere, fapt ce i-a atras multe suferinţe, printre care şi închisoarea din dispoziţia regelui Irod Agripa.
Sfântul Pavel, numit la naştere Saul, era un evreu originar din Tars, Asia Mică. El a ajuns de tânăr în Ierusalim, spre a se şcoli să devină rabin.
Curând, însă, prin influenţa doctrinei mozaice greşit înţeleasă, s-a dovedit a fi un înverşunat persecutor al creştinilor în Ierusalim, participând şi la uciderea, prin lapidare, a primului martir creştin, arhidiaconul Ştefan. A pornit spre Damasc, cu gândul de a-i aduce pe creştini la Ierusalim, spre judecată şi moarte. Acela a fost momentul în care Mântuitorul Iisus Hristos, pe care nu-L cunoştea încă, a intervenit în viaţa sa în chip miraculos, reproşându-i persecuţia împotriva creştinilor, fapt ce a dus la convertirea lui.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei