Cum stă Constanța la capitolul siguranță în școli?

de Petruta RIDICHE Vineri, 29 Martie 2024 17116
În aceste momente, în Sala ,,Remus Opreanu" din cadrul Instituției Prefectului Județului Constanța, au loc declarații de presă privind concluziile ședinței de lucru a echipei interinstituționale privind monitorizarea implementării măsurilor prevăzute în Planul Teritorial Cadru de Acțiune pentru siguranță școlară de la nivelul județului, în luna februarie.

La declarații participă, alături de Prefectul județului Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța și reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor Constanța.

Silviu Coșa: Vizavi de discuțiile care au avut loc astăzi, cazurile au fost în mare parte rezolvate. Este vorba despre calomnii, porturi de armă în școli, conflicte. Vorbim, din pacate, de familii monoparentale și de familii care consumă alcool. Ce pot face școlile este doar să anunțe aceste incidente și să caute soluții pentru rezolvarea lor.

Sorin Mihai: Astăzi au fost foarte multe exemple de bună practică prezentate de colegii noștri. Am aflat și noi că există provocări în mediul online care duc la rănirea grava a elevilor. Este important că și părinții să știe și relația cu familia este foarte importantă. Părinții trebuie să poată interveni cu promptitudine, să-i avem ca parteneri. Discutăm de felul în care vorbim cu elevii, de felul în care comunicăm cu părinții astfel încât să coopereze cu noi. Nu este un demers birocratic, ci o modalitate de a înțelege fenomenul pentru a sti cum sa intervenim. Promovarea unor astfel de situații în care s-a intervenit prompt și nu a existat recidivă trebuie să continue pe toate palierele.

Taguri

Comentează știrea

Unul
29 martie

Daca parintii strand bani, se plateste paznic. Daca nu, primarul nu da doi bani pe siguranta in scoli , desi legea spune ca primaria trebuie sa asigure paza

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei