„Doi tineri din Verona" și „Universuri paralele” se joacă la Sala Studio în acest weekend

de Simona ANGHEL Vineri, 10 Martie 2023 321
Tinerii actori ai Teatrului de Stat îi invită pe constănțeni să se alăture într-o călătorie din orașul romantic Verona până în Țara Soarelui Răsare, cu povestea atemporală a lui Shakespeare despre prietenie și dragoste. Sâmbătă, 11 martie, de la ora 19, Teatrul de Stat Constanța prezintă, la Sala Studio, „Doi tineri din Verona", de William Shakespeare, un spectacol care începe cu un meci de rugby și continuă în Extremul Orient, un spectacol proaspăt, în care oricine se poate regăsi.
Duminică, 12 martie, ora 19:00, se joacă spectacolul „Universuri paralele”, în regia lui Radu Iacoban. Viața perfectă a unui cuplu este dată peste cap atunci când fiul, Danny, moare într-un accident. Cei doi soți fac eforturi să își continue existențele, fiecare încercând un alt fel de a depăși tragedia, dar se întâlnesc în final în decizia tacită de a accepta că durerea nu se va sfârși niciodată.
Spectacolul se constituie într-o autopsie a tragediei, investigând, cu meticulozitate, cu empatie și cu umor, profunzimile durerii și felul în care personajele implicate gestionează diversele ei faze.
Piesa lui David Lindsay-Abaire a fost premiată în 2007 cu Pulitzer, iar în 2010 a fost ecranizată, cu Nicole Kidman în rolul principal.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei