Elevi bucureșteni celebrează prin pictură Ziua Dobrogei

de Cuget Liber Vineri, 14 Noiembrie 2014 170
Începând de astăzi, zeci de tablouri care surprind peisajul unic al Dobrogei, realizate de tineri de la liceele de artă din Capitală, vor fi expuse la Centrul Cultural "Yunus Emre" din Constanța.
Lucrările, cuprinse generic sub titlul "Culorile Dobrogei", au fost realizate de un grup format din 20 de tineri, de la liceele de artă "Nicolae Tonitza" și "Dimitrie Paciurea" din București, la începutul lunii septembrie, în cadrul proiectului cultural "Dobrogea - diversitate etnoculturală și interacțiune socială prin pictură", ediția a II-a, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și organizat de Asociația RoBizArt din București.
Pentru a celebra, prin talentul lor, Ziua Dobrogei, tinerii au urmat, între 2 și 11 septembrie, un periplu în căutarea locurilor emblematice ale acestei regiuni străvechi, vatră a numeroase culturi și etnii. Printre acestea s-au numărat Mănăstirea Dervent, ansamblul arheologic Adamclisi, Peștera Sf. Andrei, Cetatea Enisala, geamiile Ali Gazi Pașa - Babadag, Esmahan Sultan - Mangalia, Piața Ovidiu, Marea Moschee și Edificiul roman cu mozaic din municipiul Constanța, pădurea, peștera și lacul Limanu.
"Mulți dintre tineri au făcut o călătorie aproape inițiatică. Ei au văzut pentru prima dată Dobrogea în acest fel, cu natura, soarele, istoria și cultura ei inegalabilă și unică. Până acum, pentru acești adolescenți, Dobrogea era marcată doar de trecerea Dunării, marcată de imaginea podului lui Saligny, și de mare. Îndrumați de profesorii Anca Maria Ciofîrlă, Ioan Ladea, Nelu Predoi și Andrei Mihnea Călinescu, ei și-au sporit cunoașterea și abilitățile în pictura peisagistică", a declarat Ștefan Pricop, responsabilul pentru comunicare al proiectului.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei