Elevii din Nicolae Bălcescu, față-n față cu specialiștii în lupta cu consumul juvenil de droguri

de Simona ANGHEL Miercuri, 10 Aprilie 2024 636
Într-o reală campanie de prevenire a consumului de droguri și a altor substanțe cu efect psihoactiv, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a organizat o serie de întâlniri cu directorii instituțiilor de învățământ, atât la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman”, cât și la Palatul Copiilor, dar și una cu elevii, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.
De asemenea, la Palatul Copiilor s-a desfășurat și întâlnirea responsabililor cu implementarea activităților din fiecare unitate de învățământ din județ, cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța și cei ai instituțiilor locale și regionale specializate în prevenirea consumului de droguri.
Plecând de la direcțiile sugerate cu prilejul acestor întâlniri, în toate școlile și liceele din județ, s-au desfășurat activități de prevenire a consumului de droguri și substanțe cu efect psihoactiv.
La Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu” Nicolae Bălcescu, planificarea activităților a fost realizată la nivelul întregii instituții, pe nivel gimnazial și liceal, și a vizat dezbateri, discuții libere, întâlniri cu specialiști, postere și desene, vizionare de filme.  Prin materialele prezentate, elevii au fost informați cu privire la categoriile de droguri și efectele acestora asupra organismului.
S-a pus accent pe identificarea și exersarea abilităților de refuz în diferite situații, s-a vorbit despre dependență, toleranță, sevraj, factori de risc și despre implicarea activă a tinerilor în prevenirea și reducerea consumului de substanțe psihoactive de risc și mare risc.
„În desfășurarea acestor activități, am primit sprijin de la specialiști în domeniu: Serviciul de Probațiune Constanța, prin amabilitatea Danei Adochiei - șef Serviciu și reprezentanților instituției, Andreea Chiriță și Cătălin Trandafir.
Am fost onorați cu prezența judecătorului Ciprian Coadă de la Curtea de Apel Constanța, care a răspuns tuturor întrebărilor adresate de către elevi.  
Alături de cadrele didactice implicate, diriginți și profesori, s-a alăturat și consilierul școlar, Raluca Păcuraru, care a prezentat consecințele medicale, psihologice (cognitive, emoționale și comportamentale) și sociale ale consumului de droguri”, a declarat prof. dr. Dragoș-Petrișor Osoianu, directorul liceului din Nicolae Bălcescu. Considerând că acest gen de acțiuni sunt benefice în procesul de prevenție, având în vedere vârsta tot mai mică a consumatorilor de droguri, mai ales, în rândul elevilor. „Sperăm ca, în viitor, să organizăm astfel de întâlniri și cu părinții sau reprezentanții legali ai elevilor”, a spus același manager. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei