Formare profesională în Grecia pentru elevi și profesori ai Liceului „Gheorghe Duca”

de Simona ANGHEL Marţi, 01 Februarie 2022 415
Conducerea Liceului Tehnologic ,,Gheorghe Duca” Constanța a reușit implementarea unui nou proiect pentru realizarea stagiului de pregătire practică a elevilor şi pentru perfecționarea cadrelor didactice prin programul  Erasmus+,  Mobilități în domeniul formării profesionale - Cod Acțiune: KA121 VET, Nr. 2021-1-RO01-KA121-VET-000009296.
Conform informaților oferite de prof. Elena Gogu, director al liceului și coordonator al proiectului, în anul școlar 2021-2022, 14 elevi din clasa a XI-a, calificarea profesională Tehnician mecatronist se vor forma la companii din Grecia și vor obține Documentul de mobilitate Europass ce le facilitează integrarea pe piața muncii la nivel european.
„În domeniul curriculum-ului și al demersului didactic, prin prisma dimensiunii europene a îmbunătățirii calității educației, se va merge în direcția creșterii nivelului de calificare, obținerea competențelor la standarde europene, facilitarea accesului la formare inițială și pe tot parcursul vieții pentru adaptarea la nevoile unei economii în continuă schimbare, adaptarea conținuturilor învățării și a pregătirii practice la tehnologiile actuale puse la dispoziție de agenții economici europeni, asigurându-se astfel transferul de bune practici.
Prin mobilitate transnațională elevii noștri își vor îmbunătăți competențele lingvistice, își vor dezvolta atitudini și comportamente de lucru în echipă, de antreprenoriat și de cetățenie activă în spirit european.
Toate aceste direcții de acțiune au fost incluse în Planul de Acțiune al Școlii ca ținte de realizat în vederea obținerii creșterii calității actului educațional, îmbunătățirea performanțelor profesionale în concordanță cu piața muncii și creșterea șanselor de angajare a absolvenților noștri”, declara prof. Gogu.
Patru cadre didactice de la  Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca” Constanţa vor participa la cursuri de formare profesională în Grecia în vederea  dezvoltării competențelor metodice de specialitate şi digitale. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei