Întrecerea celor mai talentați elevi cu înclinații artistice, la Constanța

de Simona ANGHEL Marţi, 19 Aprilie 2016 168
Mâine, de la ora 11, are loc la Palatul Copiilor din Constanța concursul "Descoperă-ți talentul!", organizat de Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida", ca parte componentă a proiectului județean "Cultivă-ți Pasiunea!", aprobat în Calendarul Activităților Județene 2016. 

Proiectul, aflat la cea de-a doua ediție sub coordonarea prof. Gabriela-Maria Anton și Daniela-Elena Guraliuc are drept scop promovarea elevilor cu înclinații artistice din mediul preuniversitar, cât și identificarea unor alternative de petrecere a timpului în mod eficient.

Începând cu anul școlar 2011-2012, la inițiativa Consiliului Școlar al Elevilor s-a organizat activitatea-concurs "Descoperă-ți talentul!", la care au participat doar elevii liceului "Dimitrie Leonida" Constanta, iar în anul școlar 2014-2015 a ajuns să se deruleze în 19 unități școlare.

Proiectul " Cultivă-ți pasiunea!" se adresează elevilor de nivel liceal din județul Constanța, cu excepția liceelor vocaționale, în care există deja posibilitatea afirmării pe plan artistic a elevilor cu înclinații spre acest domeniu. 

Proiectul constă în organizarea unor competiții între elevii de liceu pe diferite categorii artistice: montaj literar-artistic, interpretare muzicală, dans, arte plastice, creații hand-made, creații literare, alte talente, implicând un număr aproximativ de 120 elevi, din 20 instituții partenere. 

Elementul de noutate față de ediția precedentă îl constituie creația hand-made, pentru a oferi elevilor ocazia de să-și demonstreze talentul creativ în: arta origami, quilling, decorațiuni și ornamente, etc. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei