Liceeni de la ”Virgil Madgearu” au participat la concursul Junior Achievement România

de Simona ANGHEL Duminică, 29 Octombrie 2023 1020
Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „Ovidius” a găzduit sâmbătă, 28 octombrie, concursul Innovation Camp, organizat de către Junior Achievement Romănia în parteneriat cu Primăria Constanța și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanța.
Din dorința de a pune teoria în practică și de a-și dezvolta competențele dobândite la orele de curs în cadrul modulelor „Protecția consumatorului și a mediului”, „Educație antreprenorială”, „Calitatea produselor și serviciilor”, „Marketingul afacerilor”, „Etică și comportament profesional”, elevii Liceului Economic „Virgil Madgearu”, din clasa a XI-a, au dat curs invitației echipei Junior Achievement Romania, de a se alătura altor participanți la concursul Innovation Camp, lucrând în echipe cu elevi de la liceele tehnologice și teoretice din Constanța si anume:  Liceul Energetic, Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, Liceul Tehnologic "Gheorghe Duca", Colegiul Comercial „Carol I”, Liceul Teoretic „Traian”, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Liceul Teoretic „Decebal”.
În cadrul workshopului, sarcina echipelor a fost de a identifica soluții viabile pentru a rezolva problema traficului aglomerat în Constanța, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și de a promova alternativele ecologice în vederea integrării lor într-un plan de proiect de îmbunătățire a traficului și mobilității urbane care să se reflecte în calitatea vieții locuitorilor, principalii beneficiari ai unui mediu urban sustenabil și care ar putea transforma Constanța într-un „oraș inteligent”, prietenos cu pietonii și bicicliștii.
Au fost premiate echipele care au prezentat cele mai bune idei inovatoare, elevii dovedind că sunt creativi  în urma cunoștințelor teoretice și a experienței acumulate. Așadar, într-o zi plină de idei inovatoare trei echipe, dintre cele nouă participante, au fost premiate printre care și elevii liceului nostru.
„Felicitări tuturor elevilor pasionați de lumea afacerilor care au înțeles că lucrând în echipe pot deprinde multe abilități de leadership, management și comunicare eficientă în viața personală și profesională, dezvoltând astfel relații armonioase și o atitudine antreprenorială pentru a face față presiunii schimbărilor mediului înconjurător, prin receptivitate, agilitate și adaptabilitate. Mulțumim organizatorilor!”, le-a transmis prof. ec. Camelia-Isabela Marcu. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei