Liceenii de la ”Ovidius” au făcut echipă cu colegi turci, într-un proiect Erasmus

de Simona ANGHEL Miercuri, 29 Mai 2024 162
Elevi și profesori ai Liceului Teoretic „Ovidius” au participat, în perioada 22-26 mai, la Istanbul, la o mobilitate Erasmus pe tema educației pentru științele oceanice.
Alături de elevi de la Liceul Piri Reis din Istanbul, elevii și profesorii de la Liceul „Ovidius” au avut ocazia să ia parte la workshop-uri organizate de Institutul de Cercetări Marine al Universității din Istanbul, să discute despre impactul microplasticului sau despre modificarea biodiversității în Marea Neagră, ca urmare a poluării. Experții în ecologie au făcut o comparație între litoralul românesc și coastele Turciei în privința impactului proceselor antropice.
Ca și Liceul „Ovidius”, liceul partener din Turcia este parte a Rețelei Europene a Școlilor Albastre în cadrul inițiativei EU4Ocean.
Un alt moment important l-a constituit vizita la Asociația Națională a Constructorilor de Nave din Turcia, prilej cu care s-a discutat despre impactul pe care industria navală, dar și transporturile maritime le au asupra calității mediului marin, atât în Marea Neagră, cât și în restul oceanului planetar.
Lucrând în echipe, elevii români și turci au avut de realizat, într-o manieră creativă și ludică, o reprezentare a impactului pe care activitățile umane le generează asupra naturii.
Creșterea gradului de conștientizare cu privire la aceste fenomene este primul pas în formarea și performarea unui comportament sustenabil cotidian. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei