Medalie de argint pentru invenția unui universitar de la "Ovidius"

de Simona ANGHEL Vineri, 09 Noiembrie 2012 270
În localitatea Nurenberg, din Germania, s-a desfășurat recent "Salonul Internațional Idei - Invenții - Noi Produse - iENA 2012", la care au participat inventatori din 44 de țări, cu un număr de 718 invenții. 
Din delegația României, a făcut parte și șef lucrări dr. Bogdan-Ștefan Negreanu - Pîrjol, de la Facultatea de Farmacie, din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, prim autor al invenției "Biocompozit fertilizator ecologic și procedeu de obținere a acestuia", care a prezentat invenția sub formă de produs și poster. În urma jurizării de către o comisie formată din 32 de personalități științifice, invenției amintite i-a fost acordată Medalia de argint. 
De asemenea, în competiția mondială, desfășurată în paralel, referitoare la "Invențiile verzi", în care au intrat numai 77 de invenții din cele 718 invenții participante la salonul internațional, juriul Federației Internaționale a Asociațiilor de Inventatori a acordat Medalia de Glorie invenției cu titlul "Biocompozit fertilizator ecologic și procedeu de obținere a acestuia", datorită faptului că aceasta are o importantă valoare ecologică privind reutilizarea deșeurilor biologice și conservarea naturii.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei