Ministerul Educației: Precizări referitoare la bursele pentru elevi

de Madalina PETRESCU Joi, 21 Septembrie 2023 3282
Ministerul Educației a făcut câteva precizări cu privire la bursele elevilor. “În primul rând la faptul că școlile nu au dreptul să ceară deschiderea conturilor pentru copii la anumite bănci. Ar fi un abuz”, a declarat secretarul de stat Florin Lixandru pentru TVR Info.

Sunt mai multe precizări cu care Ministerul Educației va veni în cursul zilei de astăzi, după ce extrem de mulți părinți și elevi au avut neclarități în ultimele zile având în vedere noua metodologie de acordare a burselor în acest an școlar.
Este de făcut o precizare în legătură cu acele conturi bancare. Au fost semnalate situații numărate în București dar și în țară, acolo unde directorii mai multor școlile au cerut părinților să deschidă conturi bancare pentru a vira bursele elevilor la anumite bănci, lucru despre care Ministerul Educației reprezentanții Ministerului Educației spun că este un abuz. Așadar e una din aceste prevederi din documentul care va fi făcut public astăzi.

De asemenea, sunt acolo prevederi legate de faptul că nu e nevoie de documente legalizate atunci când se depun cereri pentru burse și nu e nevoie de cerere pentru bursa de merit.

Se depun cereri doar în cazul burselor sociale, în cazul burselor de excelență olimpică 1 și 2, și în cazul burselor de merit acordate în baza unor rezultate obținute la concursuri școlare din calendarul Ministerului Educației.

Precizări și în legătură cu bursele din învățământul primar, acolo elevii respectivi pot primi, din acest an doar bursă socială, nu și bursă de merit, așa cum se întâmpla și până acum.

În ceea ce privește situațiile în care părinții, spre exemplu, sunt divorțați iar familia s-ar putea încadra la bursă socială. Există documente pe care Ministerul Educației le recunoaște nu e nevoie de acea hotărâre judecătorească pentru a stabili domiciliul copilului la unul dintre părinți. E nevoie la dosarul de bursă socială doar de Convenția de divorț sau de certificatul de divorț.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei